Top
glamping-drenthe

Een paar weken geleden nodigden Trix en Kelvin mij uit om foto’s te komen maken voor hun bedrijf KenTravel. Ze kwamen daarvoor speciaal een weekendje naar Drenthe. Ik vond de tent waar zij in overnachtten zo gaaf dat ik dit unieke plekje graag met jullie wil delen. Ik ben ‘s avonds zelf na de fotoshoot weer naar huis vertrokken, dus ik heb Trix het één en ander gevraagd over haar glamping avontuur. Maak kennis met de Mariahoeve in Papenvoort, Drenthe.

kent-travel
Meet Trix en Kelvin

De Accomodatie

“We sliepen in een tof ingerichte tipi tent op Landgoed Mariahoeve in Papenvoort, Drenthe. Een unieke accommodatie, die voorzien is van alle gemakken (behalve een toilet en douche dan, een beetje camping gevoel is er dus wel!). Wat het kamperen extra luxe maakt, is dat er een normaal bed in de tipi staat; geen half lege luchtbedden in de ochtend dus, haha.”

glamping-keuken
Glamping met een heuse keuken in je tuin

Wat maakt deze plek zo speciaal?

“’s Ochtends werd er een heerlijk ontbijtje voor onze tent bezorgd, dat we op ons gemak aan het water konden opeten. Overdag konden we ons heel goed vermaken door allerlei activiteiten in de omgeving, zoals het bezoeken van Hunebedden en lekker wandelen. Ook het landgoed zelf is geschikt voor een fijne wandeling én je kunt er kanoën op het meertje waar de tipi’s aan liggen. Later op de avond kun je heerlijk – chillend in je zitzak aan het water – genieten van een vuurtje. Niet geheel zonder moeite: je verzameld je eigen hout om het vuurtje mee te stoken!

kanoen-camping
Kanoën op het meer waarop je vanaf de tipi uitzicht hebt

Gastvrijheid

“Bij aankomst werden we ontvangen door een kitten en de eigenaresse van het landgoed met een kopje koffie. Even later kregen we een privérondleiding over het landgoed: een ritje met een golfkarretje. Zo weten we dat het landgoed pas 3 jaar geleden is opgekocht en ingericht met het huidige doel en dat ze nog altijd verder ontwikkelen. “

glamping-tipi
Glamping in een tipi op camping Mariahoeve

Meer weten?

Op de website van de Mariahoeve staat uitgebreide informatie over de camping, de verblijven en de omgeving.

kampvuur-camping
‘s avonds op de zitzakken genieten van een vuurtje

post a comment