Top
DJI_0652-PaulienvdWerf-insta
DJI_0782-PaulienvdWerf-insta
DSC_1040-PaulienvdWerf-instagram
tentkamperen

Nederland

Wat is een microavontuur?

Werken van 9 tot 5, en dan van 9 tot 5 op avontuur. Een avontuur dat een avond, nacht en halve ochtend duurt.  Aonturier Alastair Humphrey bedacht hiervoor de term microavontuur. Op pad in je nabije omgeving, met de toewijding en opwinding zoals je die zou voelen voor de beklimming van de Mount Everest, sky diven of het fietsen naar de top van Mont Ventoux.

Iets meer dan 12 uur om even avontuur en vrijheid te voelen. Het gaat hier niet om hoeveel tijd je hebt, maar om je gemoedstoestand; ook het kleine alledaagse kan groots worden als je er een vleugje avontuur aan toevoegt.

Natuurlijk kun je een microavontuur ook beleven van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds of meerdere dagen. Het idee is dat het kleiner is dan een groots avontuur zoals je zomervakantie, en iets dat je één of meerdere keren per maand zou kunnen doen, ook als je een 9 tot 5 baan en weinig budget hebt.
[/vc_column_text]

Microavontuur inspiratie

2 dagen wandelen
city tour in je woonplaats
kanotocht

workshop klimmen
fietsroute
gps cursus

paalkamperen
roadtrip
citytrip in eigen land

Kamperen op 30 min. van huis

Na werktijd pannekoeken bakken op de camping

 

Ook voor mensen met weinig budget/tijd

‘Geen tijd’ en ‘geen geld’ zijn geen excuses om niet op microavontuur te gaan… Je kunt deze avonturen namelijk zo kort en goedkoop maken als nodig is.

Fijn aan microavontuur is dat je er geen uren voor in de auto hoeft te zitten. Ga op ontdekking in je eigen omgeving! Zo kampeerde ik op 30 minuten van mijn huis midden in een bos en een week later in het Groningse vlakke landschap. En dat voelde net zo goed als vakantie als een ver-weg-vakantie!

Omdat het hier om een avontuurlijke mindset gaat, kunnen zelfs de simpelste dingen avontuur worden. Paalkamperen in het bos, couchsurfen en logeren bij kennissen (van kennissen) zijn kosteloze overnachtingen. Eten moet je thuis ook en ook voor transport zijn er genoeg goedkope opties.


Inspiratie en ervaringen

  • Vorige week vrijdag vertrok ik 's avonds met een vriend en onze grote backpacks op microavontuur in Drenthe. We zouden 2.5 etappe lopen van het Roots 'langste natuurpad van Nederland'. In dit bericht een kort (foto)verslag van dit geweldige avontuur

  • ‘Meer naar buiten gaan’, dat stond de afgelopen jaren bovenaan mijn lijstje met goede voornemens. Niet alleen omdat het buiten gewoon heel leuk is, maar ook omdat ik weet dat buiten zijn zo goed is voor mijn mentale en fysieke

  • Even de boel de boel laten en op pad gaan. Een nachtje weg in een tent, caravan, bed & breakfast of misschien een hotel. Misschien kies je voor een wandeling, fietstocht of kanotocht om op je bestemming te komen. Genietend van de geluiden

 Meer inspiratie?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke donderdag microavontuur inspiratie in je mailbox. Bij aanmelding ontvang je bovendien een gratis checklist voor jouw avontuur, inclusief handige tips.

Dwalen over het Dwingelderveld (foto: Marleen Annema)

1
schotland-vakantie

post a comment