Top
  >  Kamperen   >  Kamperen tijdens Corona: hoe zit dat?
campings-open-tijdens-corona

Ik kan me heel goed voorstellen dat jij net als ik met dit mooie weer ZOVEEL zin hebt om te kamperen. Maar we leven in een gekke tijd met nieuwe regels, die ook voor kampeerders gelden.

Het goede nieuws: we kunnen wél kamperen! Ik zal je even updaten over de huidige regelgeving, en een aantal tips geven voor campings waar je ook nu al terecht kunt.

Dit zijn de regels waar campings zich tijdens Corona aan moeten houden

Op dit moment (21 mei) mogen campings wel gasten ontvangen, maar niet hun toiletgebouwen openen. Aangezien je op de meeste campings niet in de bosjes mag zitten plassen, betekent dat dat je op dit moment alleen kunt kamperen als je eigen sanitair hebt. Dat kan een ingebouw toilet in je camper of caravan zijn, maar ook een draagbaar campingtoilet (zoals deze). Die toiletten zijn te groot en te zwaar om als wandelaar op je rug mee te nemen. Gelukkig zijn er steeds meer campings die zelf campingtoiletten en kleine toilettentjes aangeschaft hebben, waardoor je toch als wandelaar terecht kunt.

Douchen gaat voorlopig moeilijk, tenzij je een ingebouwd toilet in je caravan of camper hebt.

Ook (overdekte) gemeenschappelijke ruimtes zoals een kookruimte, washok en huiskamer zijn op dit moment gesloten.

Per 1 juli mogen toiletruimtes weer open

Goed nieuws! Zoals het nu lijkt mogen campings vanaf 1 juli hun toiletgebouwen en doucheruimtes weer openen.

Natuurlijk blijft gelden dat je elkaar ruimte geeft en dat je thuisblijft als jij of een gezinslid verkouden is of koorts heeft. Ook mag je nog steeds niet met (grote) groepen familieleden en/of vrienden op pad. Je moet je aan de algemeen geldende regels houden. Per regio en camping verschillen de regels en maatregelen. Informeer je voor vertrek goed, zodat iedereen plezier op vakantie kan.

campings-open-tijdens-corona
Mijn nachtje kamperen op Camping Thyencamp in mei 2020

Dit zijn enkele campings die nu al open zijn

Campings met privésanitair zijn op dit moment vrijwel allemaal geopend. Kampeermeneer maakte op zijn blog een overzicht van campings met privésanitair.

Ook via Campspace kun je terecht op plekken met privésanitair, omdat deze kampeerplekken vaak kleinschalig en bij mensen in de achtertuin zijn. Op hun website kun je de beschikbaarheid controleren.

Van mijn favoriete campings in Nederland, Natuurkampeerterreinen, is een deel gesloten, en een deel geopend. Klik hier voor een overzicht van de campings die op dit moment geopend zijn.

Ik heb verder geprobeerd een uitgebreid overzicht te maken van campings waar je op dit moment terecht kunt, maar dat zijn er zoveel dat deze lijst megalang zou worden. Ga naar de website van de camping waar je graag wilt overnachten en informeer je over de Corona-maatregelen.

(Voor wie in de bossen van Westerbork wil dwalen, zoals ik tijdens dit microavontuur deed: Camping Thyencamp is met speciale tijdelijke toilethokjes geopend, ook voor wandelaars die met de rugzak komen)

post a comment