Top
  >  Voorpret   >  Dit zijn de mooiste outdoor gerelateerde Youtube video’s
schotland-reisinformatie

Gezien de huidige situatie is de kans groot dat ook jij je outdoorplannen even uit hebt moeten stellen. En ik kan me voorstellen dat dat bij jou ook de outdoorkriebels alleen maar aanwakkert… Daarom heb ik voor jou een aantal van mijn favoriete Youtube video’s en kanalen op een rijtje gezet, voor wanneer je Netflix uitgespeeld hebt (of zoals ik geen Netflix hebt). Ik heb ze genummerd, maar de zijn in willekeurige volgorde.

1. Hiking 90 Miles Alone in Picos de Europa Spain

Deze stoere vent legt zijn wandeling in de ‘toppen van Europa’ vast met drone en ‘gewone’ filmcamera. Een fijne afwisseling van luchtfoto’s, landschapsfoto’s en detail. Relaxed muziekje erbij en taadaa! Ook de andere video’s op zijn kanaal kan ik aanraden.

2. Vele pareltjes op het kanaal van The North Face

We kennen The North Face natuurlijk vooral als kleding- en tassenmerk, maar filmen kunnen ze ook! Het hele kanaal staat vol prachtige, professionele (klim)video’s over de hele wereld. Avonturen die ik zelf waarschijnlijk nooit zal (en misschien ook niet per se wil) beleven, maar die landschappen zijn echt prach-tig! (kijk ook deze ode aan de winter, met geweldige beelden)

3. Een combinatie van landschap en fotografie

Voor de fotografen (en niet-fotografen) onder ons: de verhalen die Thomas Heaton met zijn beelden vertelt zijn goed! De video’s draaien vooral om zijn skills als fotograaf, maar zijn lifestyle speelt ook zeker een rol. Soms luister ik naar Thomas Heaton als ik ‘s avonds niet kan slapen, hij heeft zo’n fijne stem (ik hoop dat dit niet een te intiem detail was).

4. De ultieme trektocht: de PCT

Youtube staat vol met video’s van mensen die de Pacific Crest Trail in de VS gelopen hebben. En terecht, want dit is wel echt een ultieme hike-ervaring! Deze man neemt je mee op een wandeltocht van de Mexicaanse grens naar de Canadese grens. Meer hoef ik er niet over te zeggen denk ik, deze video geeft je een goed beeld:

5. Een uur lang verslag van de Kungsleden in Zweden

Ook in Europa hebben we natuurlijk prachtige lange afstands wandelingen, zoals de Kungsleden in Zweden. Deze fanatieke wandelaars nemen je in documentaire stijl mee op avontuur in deze wildernis.

6. Stoere Abbie op avontuur

Mijn meest recente ontdekking: het kanaal van Abbie, die fantastische wandelroutes door heel Europa loopt. Voor mij een groot voorbeeld! Abbie maakte ook een video over de West Highland Way, een route die ik twee jaar geleden liep.

Geniet ervan (maar met mate!)
Heb jij een leuke suggestie? Laat het mij en andere lezers weten in de reacties 🙂

Comments:

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.