Top

Hallo!

Ik ben Paulien, het buitenmens dat jou graag voorziet van outdoor inspiratie.

Na de middelbare school ging ik, met een uitstapje naar een andere studie, biologie studeren. Ik deed met veel plezier het veldwerk, maar de uren binnen achter de computer en de werkdruk stonden me tegen. Ik besloot daarna niet in de biologie te gaan werken, maar het buitenleven op een andere manier in mijn leven in te bouwen. Ik besteedde meer en meer tijd aan fotografie, waarbij ik in een winkel werkte om fijne uitjes te kunnen betalen.

Al snel had ik het idee dat mijn leven bestond uit slapen, werken en eten. Ik kwam in een sleur terecht en leefde maandenlang toe naar die ene vakantie. Dat is niet de manier waarop ik mijn leven wil leven, dus ik besloot dat het anders moest. Ik wilde kleinere activiteiten in mijn leven waar ik net zo naar uit kon kijken als naar die buitenlandse reis. En zo kwam het dat ik groot fan werd van microavontuur. Kort avontuur dicht bij huis, bijvoorbeeld een nachtje kamperen uit werktijd of in het weekend een tweedaagse wandeling doen met mijn backpack. Maar ook spontane picknicks in het Stadspark, zonsondergang kijken op een steiger zo’n 15 min van mijn huis of ‘s avonds na een fotoshoot naar een random park rijden en daar eens op onderzoek uitgaan. Kleine cadeautjes aan mezelf in het dagelijks leven, om uit de sleur te komen en weer van de weken te genieten!

Met Outdoor Inspiratie wil ik jou inspireren en helpen meer avontuur in je dagelijks leven in te bouwen. Microavontuur ideeën, wandelroutes, praktische tips en tricks, fijne plekjes om te overnachten en avontuurlijke dates. Oh, en ik zal natuurlijk ook inspiratie voor langere, trage reizen in het buitenland delen. 152 km wandelen door de Schotse Hooglanden of een maand lang vanuit een klein Sloveens dorpje de omliggende Alpen ontdekken, ook dat zijn avonturen waar ik heel blij van word.

Foto: Marleen Annema

paulien-van-der-werf-outdoor