Top
  >  Kamperen   >  Recept voor kampvuurbroodjes

Ooh wat verlang ik op deze koude dagen naar een kampvuur, en dan natuurlijk mét broodjes! Ik neem dan ook altijd ingrediënten mee voor kampvuurbroodjes. Voor 2 personen mix ik thuis in een boterhamzakje:

– 250 gram bloem

– 5 gram gist

– ongeveer 5-10 gram margarine

– snufje zout

Op de camping voeg ik daar in een kom of pan ongeveer 130 mililiter lauwwarm water aan toe, waarna ik alle ingrediënten met mijn handen mix en kneed. Daarna laat ik het even staan. Ondertussen maak ik de tent klaar voor de nacht (matje opblazen en slaapzak uitrollen) en ga ik het bos in voor twee stevige takken. Met een mes slijp ik dan de uiteinden glad. Gewoon het laagje bast eraf zodat er geen viezigheid in je broodjes komt.

En dan is het tijd voor het leukste gedeelte! Pak een deel van het deeg, trek het iets uit elkaar zodat het een soort pannenkoekje wordt en rol dat dan stevig om het uiteinde van een stok. Stok boven het vuur, even geduld (niet vergeten te draaien!) en taadaa het lekkerste brood!

hoe-maak-je-broodjes-boven-kampvuur
0

Comments:

post a comment