Top
  >  Hondvriendelijk   >  Op trektocht met je hond? Dit moet je meenemen.
trektocht-maken-met-hond

Wat is er als hondeneigenaar nou leuker dan je hond meenemen op je trektocht? Zo heb je altijd gezelschap, misschien een extra veilig gevoel en je hoeft je geliefde hond niet zo lang te missen. Je hond mee op reis nemen vergt wel wat extra voorbereiding. Ik heb een lijstje gemaakt met wat je niet mag vergeten op je wandelvakantie met je hond:

wat-hond-voeren-trektocht

Hoe houd je je rugzak zo licht mogelijk met extra hondenspullen?

Een hond meenemen op je trektocht zorgt natuurlijk wel voor extra bagage. Weeg af hoeveel hondenvoer je per dag nodig hebt en verdeel dit over diepvrieszakjes met rits om het gewicht over je rugzak te verdelen.

Je kunt de hond een deel van de bagage laten dragen in een speciale hondenrugzak. Investeer in een goed passende rugzak voor je hond en laat je daarbij altijd adviseren door een expert. Maak de rugzak niet te zwaar en vraag hierover advies bij de verkoper of dierenarts. Zorg dat het gewicht in de rugzak gelijk verspreid is over de linker- en rechterkant. Op de website van Reizen met je Hond kun je lezen hoe je je hond traint voor het dragen van een rugzak. 

wat-meenemen-backpacken-hond

Weten wat je voor jezelf mee moet nemen op reis?

post a comment